Üç fidan katledilmelerinin 53. yılında Muğla'da anıldılar
Muğla Ortaca'da Emek ve demokrasi platformu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cem evinde Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i katledilmelerinin 53’üncü yılında etkinlikle anıldı.

Fotoğraf: Evrensel
Muğla — Ortaca'da Emek ve demokrasi platformu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cem evinde Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i katledilmelerinin 53’üncü yılında etkinlikle anıldı.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, 53 yıldan beri olduğu gibi “Üç Fidanı” bugün de özlemle ve sevgiyle anarken devrimciliklerinden, mücadele azmi ve kararlılıklarından öğrenmeye de devam ediyoruz” denildi.
Anmada Delikanlım adlı belgesel gösteriminin ardından Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşma yapan Ali Ertik “Tarihimizdeki önemli olayları anmak, kendi mücadele geçmişlerimizi öğrenerek bugün için dersler çıkarmak, mücadelemize tarihsel bir dayanaklar sağlamak, bunlardan yararlanarak geleceğe dair kestirimler yapmak önemlidir ve vazgeçilmezdir” diye konuştu.
“6 Mayıs sadece anma değil”
6 Mayıs’ın sadece anma günü olmadığını belirten Ertik Deniz, Yusuf, Hüseyin’in katledildiği gün olan 6 Mayıs, sadece bu üç devrimcinin anıldığı bir gün olmanın ötesine geçerek, devrimci mücadele içinde katledilen tüm devrimcilerin anma ve mücadelenin bütün olarak muhasebesinin yapıldığı bir gün olagelmiştir” dedi.
“Her koşulda cesaret”
Denizlerin, nasıl bir dünya, nasıl bir Türkiye istediklerini kitleler arasında, mahkemelerde, darağaçları altında, her koşulda savunma cesareti gösterdiklerini aktaran ertik, “onların yolunun, kişisel çıkar gözetmeyen ve kendi kurtuluşunu işçi sınıfı ve halkların kurtuluşuna bağlayan, sömürüsüz, savaşsız, barış içinde bir insanlık dünyası için her fedakarlığı göze alan bir devrim ve mücadele anlayışı olduğunu belirtti.
Denizlerin mücadelesinin geniş emekçi yığınları arasında yayılıyor olmasının bir rastlantı olmadığının altını çizen Ertik,”Tek adam rejiminin halklarımızın 200 yıllık demokrasi ve özgürlük mücadelesinin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlerin bir “varlık yokluk”la karşı karşıya gelmiş olması karşısında demokrasi güçlerinin kendi tutumlarına tarihsel dayanaklar bulmasıyla ilgili olduğunu belirtti.
“Denizler yüz binlerce, milyonlarca işçinin, emekçinin arasında”
Ertik, her 6 Mayıs’ta, “mücadele sürdükçe aramızda” olduğunu söylediğimiz Deniz, Yusuf ve Hüseyin ve onların şansında devrimci mücadele içinde hayatını kaybetmiş devrimcilerin artık yüz binlerce, milyonlarca işçinin, emekçinin de arasında” olduğunu belirtti.
Ertik “Denizlerin 53 yıldır yüzlerce binlerce gencin adında, mücadelesinde, kararlılığında, cesaretinde yaşıyordığını ve, yaşamaya da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Anmada sunuculuğunu bir genç ve platformdan bir arkadaşın yaptığı anmada üç genç “ Delikanlım Yıldızlara iyi bak, Mare Nostrum, Sert Adamlardı” adlı şiirleri seslendirdiler. Nesimi Çimen’in “Denizlere Ağıt” adlı parçası plaktan dinletildi. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et